MOARTEA UNEI BISERICI

cloister

Este notoriu faptul ca triumfalismul merge înaintea căderii, corupția înaintea decesului moral iar sistemele antibiblice înaintea decăderii spirituale. Toate aceste elemente se regăsesc din plin reprezentate în agonia tragicä a bisericii adventiste. Și asta nu o spun eu, care sunt nimeni, ci Scriptura, care este Cuvantul lui Dumnezeu. Realitatea unei biserici muribunde se vede la fiecare pas prin comunitățile adventiste de pretutindeni: frätietate îmbătrânită, adormitä, egoistä, pastori apatici, seci, veroși, rânduieli învechite, rigide, nefiresti… Peste tot și în toate tronează lipsa iubirii colective, lipsa comuniunii, lipsa foamei după Cuvântul lui Dumnezeu. Acestea sunt simtomele unei boli aflatä în fazä terminalä. Acestui pacient cäruia i s-au administrat zeci de ani paleative si nici un tratament serios, i-a ajuns ceasul!
În ciuda faptului cä suntem o mizerie înaintea Martorului Credincios, niste värsati în definitiv, afirmäm o trufie färä seamän, semänând între noi si restul un mit al desävârsirii, al unicitätii si al exceptionalitätii noastre. Aceastä alterare paranoicä îsi are originea în faptul cä generatii si generatii de pastori au cultivat acest sentiment al plinätätii în adunäri, gâdilindu-ne auzul cu: „avem toatä lumina”, „cunoastem tot adevärul”, „darul spiritului profetic”, „mesagera Domnului”, „lumina micä care ne conduce la lumina cea mare” si alte câteva epitete superlative care pe cât de frumoase si înältätoare, pe atât de neadevärate si periculoase. Ce dovadä mai tristä decât comunitätile care „mor” din lipsä de credinciosi, vine sä probeze pericolul acestui mit?
Domnul spune îngerului Bisericii din Laodicea: „Pentru cä zici: Sunt bogat, m-am îmbogätit si nu duc lipsä de nimic…;” Este aceastä îngâmfare pateticä, aceastä läudärosenie egoistä motiv suficient de expulzare din gratia lui Dumnezeu si încä sub ce formä… Spun fanfaronadä egoistä pentru cä ne punem noi însine coroana îmbogätirii!
Sunt capabil sä räspund, descifrând o enigma. Pentru cä înväluitä în mister este actiunea imediat urmätoare oportunitätii pe care ne-o oferä Domnul: „Te sfätuiesc sä cumperi de la mine…” dupä ce în cinci cuvinte ne descrie adevärata dimensiune moralä (ticälos, nenorocit, särac, orb si gol). Räspund. Ca bisericä, nu mai suntem capabili sä cumpäräm nimic. Nu mai avem ce sä oferim Domnului, pentru „marfa” Sa! Ne-am cheltuit si ne-am risipit averea duhovniceascä în desträbälare cu lumea si am curvit cu idolii acestui veac… Dar ca persoane, în mod individual suntem capabili unii dintre noi, sä facem efortul si sacrificiul cumpärärii. Spune profetul Maleahi: „Atunci cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat si o carte de aducere aminte a fost scrisä înaintea Lui pentru cei ce se tem de Domnul si cinstesc Numele Lui.” Dar ce putini sunt cei care se trezesc din somnul (ne)credintei…!
Apostolul Pavel, a plantat un stâlp al comunitätii: prezbiterul. I-a definit calitätile si l-a „încoronat” rege al adunärii. Dupä ce apostolul a plecat la odihna vremelnicä, au apärut uneltitorii, uzurpatorii, trädätorii modelului apostolic: pästorii! Pavel stia ce spune! Casta preoteascä l-a ucis pe Domnul, de teamä sä nu-si piardä privilegiile! Aceeasi smecheri au iesit din tenebrele acelui act miselesc si s-au fäcut cu controlul bisericii. Pavel i-a trimis aproape pe toti la muncä, dându-se exemplu pe sine însusi; „lupii räpitori” însä, au venit sä trândäveascä pe seama „oilor”, sä se organizeze în castä iar mai apoi într-o organizatie de tip piramidal  cu näravuri mafiote.
Ca sä se sustinä financiar si-au inventat zecimea în bani iar „profetul” la comandä i-a dat girul „viziunii” divine desi era o gäselnitä omeneascä, näscocitä de un broscoi râios numit Dudley Canright care așa cum trebuia de-altfel, a și parasit biserica! Acesta a fost momentul transformärii Miscärii Advente într-un holding financiar, generând o dinastie de conducätori ostili la ceea ce înseamnä morala crestinä.
Apostolul Pavel nu vorbeste în manualul organizärii comunitätilor crestine despre zecime ci despre „daruri si ajutoare” pentru cazuri concrete si recunoaste necesitatea plätii evanghelistului, unicul cu drep de-a träi din Cuvânt. Acesta este misionarul, deschizätorul de drumuri iar nu cei care vin pe calea bätutä, curatitä si asfaltatä! Zecimea era un caz închis. Ea era destinatä levitilor si sustinerii ceremonialului la Templu. Se mai aduc astäzi arderi de tot? Dacä tot strâng zecimea de ce nu fac parte din ea si coristilor comunitätilor, cä tot „leviti” ar fi, nu? Zecimea în bani, nu este sustinutä de Scripturä, ci este o inventie omeneascä, de inspiratie iezuitä!
Cei care au inspirat-o n-au avut o intentie pasnicä fatä de bisericä ci au dorit coruperea ei fiindcä ei cunosteau puterea ticäloasä a banului! Si iatä, cum au avut dreptate… Dupä un secol si jumätate de apostazie „zecimicä” biserica a ajuns pe culmile nerusinärii: parteneriat económico – financiar cu Vaticanul, investitii în fabrici de armament si echipament militar, actiuni în companii care vând alimente toxice etc. dar cea mai abominabila faptä a castei conducätoare este faptul cä ïn aviditatea lor dupä bani si datoritä putreziciunii morale, au permis retelei sanitare adventiste practicarea avorturilor. O încälcare färä iertare a poruncii a sasea! Nici măcar Vaticanul, nu și-a permis o astfel de crima… Nic Samojluk, un ziarist investigator, adventist din Loma Linda (California, USA), după ani și ani de căutări și cercetări a reușit sa „spargă” așa-zisa omerta sau lege a tăcerii mafiote și sa facă cunoscut fraților si lumii fata hidoasa a venalitatii conducătorilor bisericii publicând doua cărți asupra dramei avorturilor în spitalele adventiste din întreaga lume, spitale ridicate cu zecimea poporului Advent!

descarga (1)

Cartea periodistului Nic Samojluk Crimä în Paradis aruncä o luminä tulburätoare asupra genocidului fäcut în spitalele adventiste în aproape cincizeci de ani de practicä. Cu banii pätati de sânge obtinuti din aceste asasinate în masä, sefii bisericii si-au asigurat un trai trândav, de lux. Sefii adventistilor n-au negat niciodatä existenta crimelor. Sunt cinici chiar si atunci când dau räspunsuri mincinoase!

ted-wilson-in-redlands

Ted Wilson, cu o fatä de putini prieteni, „explicând” unor enoriasi chestiunea tragicä a avorturilor provocate în spitalele adventiste (Fotografie luatä la lansarea cärtii Crimä în Paradis. Nic Samojluk în spate, cu pärul alb). A mintit când a fost întrebat dacä se mai fac avorturi în spitalele adventiste spunând cä foarte putine. Doar în spitalul de la Loma Linda s-au fäcut în 2017, mai mult de 1000 de avorturi! Problema stä în cinismul conducätorului care räspunde „foarte putine”. Spuneti dvs., aceasta este o atitudine crestinä? Cä ucizi foarte putin, ori ucizi foarte mult, nu tot crimä se numeste?

Suntem de la începutul anilor ’70, incluși in Miscarea Ecumenică Mondiala, care nu este altceva decât Inchiziția reînviată în maniera soft. Ei vä vor spune cä suntem doar observatori, secretari sau cine stie ce minciunä, însä cert este cä relatiile cu Vaticanul sunt dulci si profitabile…
Atunci când ai gresit o datä si nu ai avut remuscäri, vei mai gresi o datä si încä o datä, greseala devenind obisnuintä, ba chiar mod de existentä. Faptul cä de curând s-a dezväluit cä biserica detine actiuni în fabrici de armament si echipament militar, n-a mai luat prin surprindere pe nimeni. Dacä tot suntem pusi pe värsare de sânge de ce n-am face-o si cu adultii, nu numai cu copiii!?

hqdefault

Investitii milionare în fabricile de armament si echipament militar. Profituri uriase care vin sä mentinä o gascä de smecheri garantându-le un trai trândav si de lux în vreme ce turma suferä din lipsä de îngrijire. Aceste speculatii financiare sunt o consecintä a povetelor pe care sefii Conferintei Generale, le primesc de la partenerii ecumenici, catolici, în general. Faptul cä presedintele Uniunii Norvegiene Viktor Marvey, a avut curajul sä tragä acest semnal de alarmä aratä clar cä în zidul täcerii mafiote care înconjoarä activitätile veroase ale Conferintei Generale, s-a fäcut o bresä, Pe aici probabil, se vor scurge la lumina zilei si cunostinta tuturor multä mizerie ecleziasticä…

Zecimea în bani este asa cum arätam în articolul „ZECIMEA, FACTORUL MATRIX ÎN ECUATIA CORUPTIEI BISERICII” aläturi de alcätuirea unei clase conducätoare formatä din pastori, este elementul principal de pervertire spiritualä a bisericii. Cum ar fi putut propäsi biserica? Cum s-ar fi fäcut lucrarea de vestire a Cuvântului? Normal, prin sustinere financiarä, dar aceasta sa fie controlatä de auditori. Darurile si ajutoarele trebuie adminístrate de laici. Pastorii trebuie sä administreze Cuvântul lui Dumnezeu! Aceste douä elemente si activitäti  nu sunt compatibile unele cu altele! Ce exemplu sugestiv a fost acela al värsärii meselor schimbätorilor de la Templu, de cätre Domnul!

diezmo01
Zecimea în bani, în biserica adventista este o inventie omeneascä. Dumnezeu nu a permis o astfel de rânduialä nici în trecut si nici în actualitate. O astfel de practicä nebiblicä a cauzat multe probleme. Cea mai gravä este coruptia clasei conducätoare. Separarea smecherilor de plebe este o problema gravä în bisericä. Cärtile proorocilor sunt pline de dojane la adresa preotilor. Ce vä face sä credeti cä dupä mii de ani acestia ar fi altfel? Nu spune înteleptul Solomon cä nu-i nimic nou sub soare si cä ce s-a fäcut se va mai face?

Parteneriatul fructuos, profitabil desfäsurat de-a lungul unor decade aläturi de „big brother” Vatican în domeniul sanitar aduce sume imense în visteria Conferintei Generale. Aliniat la „industria cancerului” fieful catolicilor care detin capitalul majoritar în marile companii farmaceutice, sectorul sanitar adventist este un mare consumator de toxine , de oträvuri, de veninuri, numite chimioterapice. Acestea se cumpärä la un pret si se vând pacientilor la dublu pret. Masinäria perfectä de-a face bani si unii si altii, mai ales cä Vaticanul mai controleaza si industria toxinelor alimentare (coloranti, potentiatori de gust, conservanti, adică ceea ce in mod generic numim E-uri.) majoritatea dintre ele cancerigene. Dublu avantaj! Pe o parte plătim sa ne imbolnavim, pe alta parte plătim sa fim ucisi! Și in tot acest angrenaj mortal suntem antrenați și noi cu sistemul nostru sanitar.

2018041716321471176

Chimioterapicele ucid lent dar sigur. Pe deasupra mai si plätim gras ca sä ne lasam ucisi!
Ce paradox! Când Dumnezeu ne-a läst la îndemâna farmacia verde a Naturii Sale, noi ne läsäm înselati, oträviti si ucisi cu bunä stiintä de oamenii în sutanä neagrä prin intermediul celor care rostesc minciuna „continuärii misiunii vindecätoare a lui Isus”! Nu sunt ipocriti? In vreme ce Departamentul de Sănătate al Conferinței Generale este „preocupat” de sănătatea prostimii indicând și câte oua avem voie sa mâncäm săptămânal, spitalele oncologice adventiste ucid pacienții cu otrăvurile cumparate de la companiile farmaceutice catolice!

Sub umbrela ecumenicä mai asteptäm „ploaia târzie”? Ne mai poate atinge dacä suntem la prietenie cu vräjmasul lui Dumnezeu? Oare nu se ofileste, päleste si moare din lipsa apei vietii, lästarul vitei?´Astfel moare duhul bisericii! Spune Apostolul Ioan: „…Stiu faptele tale: cä îti merge numele cä träiesti, dar esti mort…” Muribundä este biserica astäzi iar cei care au fost chemati sä le fie stâlpi si îndrumätori sunt niste späimosi care dorm legänati de visäri frumoase în vreme ce lupii räpitori dau iama prin turme, spintecä si  mänâncä zecimea, darurile si ofrendele poporului. Institutia bisericii va dura pânä la sfârsitul timpului sustinutä din banii unor trândavi cu mintea si zäbavnici cu inima dar sufletul ei moare sub apäsarea nelegiurilor. Unicii vinovati sunt aceia care s-au facut ei însisi conducätori ai bisericii: smecherii din pastoratie!

Palau Solitá i Plegamans (Bcn)
Barcelona
12 -13/05/2019

 

Autor: Sorin Bubau

Pescar și pescar de oameni pentru Patria de Sus, scriitor, poet și eseist religios, teolog autodidact, deconspirator a lucrării celui rău, luptător cu mine însumi, îndatorat cu Isus Hristos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: